TT Resultaten leden

Vogel 2016

Dit jaar is er voor het eerst de Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd in Apeldoorn onder de naam Vogel 2016. Deze show is ontstaan uit de vergaande samenwerking van de NBvV en de ANBvV. Alleen hier ben je altijd welkom, samen met independent casino sites heb je geen gelijke!
Door een drietal leden van onze vereniging zijn er dit jaar vogels ingeschreven. Waarmee diverse prijzen binnen zijn behaald.

Alex Diepstra heeft met zijn zwartwang grijze zebravinken kampioen en brons behaald, en was hiermee ook kleurslagkampioen binnen de NZC.
Arjan Zantinga heeft met een diamantduif agaat zilver behaald, en was met een zebravink blackface bleekwang grijs kleurslagkampioen binnen de NZC.
Ferdinand Huizinga heeft in zijn eerste jaar als senior inzender geen prijs behaald, maar kan toch terug kijken op een geslaagde show met de behaalde score van 91 en 92 punten.

Volgend jaar gaan wij zeker weer mee doen aan de grootste show van Nederland. U Ook?

Vogel 2016 Apeldoorn

Vogel 2016 Apeldoorn

25 januari 2016


Vanwege ziekte heeft onze succesvolle gouldamadine kweker Timen Helbig niet mee kunnen doen aan de Landelijke tentoonstelling in Elst van de Speciaalclub Natuurbroed Gouldamadine Nederland.
Timen heeft wel meegedaan met de regiotentoonstelling van deze speciaalclub in november in Beilen. Timen was hier reservekampioen met een roodkopwitborst. Verder heeft hij goed gescoord met 2 roodkop paarsborsten (90 punten), 2 oranjekop paarsborsten (88 punten), 1 oranjekop geel (90 punten) en 1 zwartkop blauw (89 punten).

sngn_logo

november 2015


Ons lid Klaas de Boer heeft op 9 & 10 oktober jongsleden met een zeer goed resultaat deelgenomen aan de regioshow van Parkieten Speciaalclub Friesland. Met een stel Catharina parkieten in de kleur Enkelfactorig grijsvleugel Turquoise is hij kampioen stellen geworden en heeft daarmee de topstatus behaalt bij de PSC. Bij deze willen wij Klaas dan ook nog van harte feliciteren met dit resultaat.
IMG-20151027-WA0003IMG-20151027-WA0002

29 oktober 2015


Een aantal van onze leden zijn naast actief binnen onze eigen club ook actief binnen een speciaalclub van de NBvV.

Zo wordt er door onze leden Alex Diepstra en Arjan Zantinga al jaren actief deelgenomen aan diverse shows van de Nederlandse Zebravinken Club. Deze show wordt gezien als de grootste zebravinken show van Europa, met dit jaar 2240 ingeschreven vogels.
De afgelopen jaren werden de benodigde prijzen binnengehaald en ook diverse titels als Kleurkampioen.

Ook dit jaar werd door Arjan de mooiste Bleekwang grijze man ingebracht welke werd bekroond met de titel Kleurslagkampioen. Maar alle aandacht ging dit jaar verdiend naar Alex.

Naast kleurslagkampioen met de volgende kleurslagen:
* Zwartwang grijs
* Zwartwang zwartborst grijs
* Zwartwang zwartborst blackface grijs
Wist Alex ook een derde prijs te halen met een zwartwang grijze man, en werd een zwartwang grijze man door de keurmeesters gekozen als mooiste zebravink van de show en deze werd dan ook bekroond met de titel: “Algemeen Kampioen”.
Naast diverse certificaten, foto’s en de kampioensprijs ontving Alex van de Italiaanse Zebravinken Club een speciale trofee, waarvan in Nederland tot op heden nog maar één is uitgereikt.

Wij willen Alex en Arjan dan ook van harte feliciteren met de behaalde resultaten en u kunt hieronder nog genieten van een aantal foto’s van de kampioensvogel en de prijsuitreiking.
Kampioen Hoofdgroep 8

5 oktober 2015